Tack till vår föräldraföreningen för en magisk lucia och vi önskar eder alla en fröjdefull jul!

Kommentarer inaktiverade för Tack till vår föräldraföreningen för en magisk lucia och vi önskar eder alla en fröjdefull jul!

Vi i personalen på Linblomman vill tacka vår föräldraförening för en fin vacker och stämmningsfull (som alltid) lucia för barnen på förskolan. I denna återkommande lucia debatt som varit i Sverige i år så fortsätter vi göra på vårt sätt (som vi gör jämt när det stormar på andra håll) Lucia med hennes tåg kommer alltid till förskolan, lussar, och sprider en magisk stämmning för barnen som hos oss har sin vardag. Det är obetalbart att se det lilla barnet i en småbarnsgrupp stanna upp under frukoststunden då lucia knackar på och barnet med grötskeden på väg in till munnen plötsligt förstelnar av iaktagelsen, iaktagelsen av den vackra upplevelsen som luciatåget sprider i rummet den morgonen. Det är väldigt fint att låta dem sitta stilla i ett dunkelt rum med tända ljus och en julig mysfrukost serverad i väntan på att ta emot en stämmning i decembermorgonen. Med den upplevelsen och med stor sannolikhet leker de lucior, tomtar, tärnor, nissar mm flera stunder under den dagen. Det där med efterhärmning…….. Så gör vi! Och vi gör det för barnen! Att barnen ska få uppleva!
Sen att luciatåget skrider vidare upp mot ålderdomshemmet vi har bredvid oss är en kär och fin traditon som verkligen har uppskattats av de äldre! Fint att kunna ge!
En GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR Önskar vi härmed våra familjer på Linblomman!